JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/tamaduit/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Wicca


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/tamaduit/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Rodica Gheorghe - Tamaduitoare Vrajitoare

SINGURA VRAJITOARE CARE A PREZENTAT ROMANIA LA CEL MAI MARE CONCURS CARE S-A TINUT IN UCRAINA DENUMIT 
BATALIA VRAJITORILOR.
DIN TOATA LUMEA A FOST DESEMNATA A TREIA VRAJIOARE DIN LUME CA CEA MAI PUTERNICA SI A DEMOSTRAT LUMII INTREGI 
CA ESTE CEA MAI PUTERNICA DIN ROMANIA SI DIN SUD ESTUL EUROPEI 

IN VIDEOCLIPURILE DE MAI JOS VETI PUTEA VEDEA SI STEAGUL ROMANIEI CARE SE RIDICA IN SPATELE SINGUREI VRAJITOARE CARE A EXISTAT VREO DATA IN ROMANIA  

VRAJITOAREA RODICA GHEORGHE 


Celebra Tamaduitoare Vrajitoare - Rodica Gheorghe
- LIDERA INCONTESTABILA A VRAJITOARELOR DIN ROMANIA -

Persoanele cărora li se întâmplă lucruri inexplicabile cât şi cei care cred că i-a părăsit norocul, cei ce doresc sa  aduca persoana iubita inapoi , persoanele e doresc să-şi cunoască viitorul sau cred că au pro­bleme venite din farmece, cei cu boli fără leac, sa apeleze cu încrederea şi rezultatele vor fi garantate sută la sută.

Pot fi contactata zilnic la tel :

Orange  - 0744 751 183
Fix - 021 352 81 31
Cosmote - 0767 102 335

Zeii wicca
Omul Verde - The Green Man

Omul Verde ( The Green Man )

        Cunoscut cel mai bine din decoratiunile ce apar in catedralele din Anglia mai ales, dar si din alte zone din Europa, sau pe fatadele unor cladiri, Omul Verde (The Green Man), cu chipul sau din frunze, este un simbol destul de popular printre Wiccani si reprezinta pentru ei un aspect al Divinitatii, al Zeului. Ca decoratiune el poate fi intalnit si la noi, pe fatadele unor cladiri. Originea si semnificatia lui in aceasta forma nu este cunoscuta si au existat numeroase controverse asupra lui. Ca simbol el poate fi intalnit in arhitectura europeana (catedrale, castele), americana (pe fatadele bancilor, ca simbol aducator de noroc), in miniaturile si decoratiunile cartilor bisericesti medievale, pe morminte (precrestine si crestine) si, intr-o forma asemanatoare, chiar si in zone mai indepartate ale lumii – India, Nepal, Malaezia etc.

        Numele de “ Omul Verde ” (“ Green Man ”) l-a primit destul de recent, in 1939, intr-un articol scris de Lady Raglan pentru o revista de folclor. Prea multe nu se cunosc despre originea Omului Verde in arhitectura. Ca sculptura bisericeasca, se pare ca el reprezinta, conform unor pareri, imaginea unui simbol pagan adoptat si incorporat de crestini in decoratiunile catedralelor lor. Frazer, in “Creanga de aur”, considera ca Omul Verde este reprezentarea unui zeu al vegetatiei pagan, a carui imagine a fost introdusa in decorarea catedralelor de catre mesterii constructori ce urmau inca vechile traditii. Istoricii insa nu mai iau in considerare astazi existenta unui asemenea zeu, iar sculpturile acestea ei le-au descris ca fiind pur decorative. Oricum ar fi, Omul Verde ramane pentru Wiccani o imagine importanta.

        Ca simbol pagan al Divinitatii, Omul Verde apare in aspectul lui de Stapan al Naturii, al Copacilor – Zeu al tuturor celor ce cresc pe pamant, Stapan al Padurii (asociat in special stejarului, chipul lui fiind alcatuit de cele mai multe ori din frunze de stejar – si inrudit prin aceasta cu Regele Stejar, “the Oak King”) si Spirit al Recoltei (inrudit cu Regele Porumb, “the Corn King”); el este si un Zeu al Fertilitatii, dar este vorba in special de fertilitatea pamantului, nu de cea animala. El este, sub acest aspect, Paznicul Pamantului.

        Un alt aspect este acela de Zeu al Reinnoirii, al Renasterii. Ca si alte divinitati ale vegetatiei, Omul Verde moare sau adoarme in timpul iernii, dar se intoarce intotdeauna primavara. El nu poate fi ucis niciodata in totalitate, indiferent cat de grea poate fi iarna. El ne invata ca, la fel ca si stejarul, telurile, dorintele si actiunile noastre pot avea nevoie de ceva timp pentru a creste si a se maturiza, si ca pot exista intarzieri si opriri de-a lungul drumului. In cele din urma insa, orice s-ar intampla, el tot va iesi invingator si va supravietui.

        Omul Verde este cel mai mult onorat de Beltana, si simbolizeaza primavara si vara, ca si ciclul nesfarsit al nasterii-cresterii-imbatranirii-mortii-renasterii. Primavara este, de fapt, anotimpul in care el renaste. Daca Zeul Soare, aspectul solar al Divinitatii masculine, renaste de Yule (Solstitiul de Iarna), Omul Verde, aspectul vegetal al Divinitatii masculine, ascociat in special cu vegetatia salbatica, renaste primavara. El ar putea fi vazut ca un rival mai “linistit” al Zeului Incornorat mai agresiv al iernii.

        Alte asocieri posibile cu Omul Verde: Robin Hood, Green George, Jack in the Green, the Old Man of the Woods, Robin Goodfellow, John Barleycorn, Cavalerul Verde, Puck, Pan, Faunus, Silvanus, Dionysus (Bacchus), Cerunnos; eu tind sa il asociez si cu Tammuz, Osiris, Adonis, Attys - Zei pagani ai vegetatiei ce, asemenea ei, mor si invie din nou primavara.

de Leija
Comments
Comentariu nou
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."