JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/tamaduit/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Wicca


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/tamaduit/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Rodica Gheorghe - Tamaduitoare Vrajitoare

SINGURA VRAJITOARE CARE A PREZENTAT ROMANIA LA CEL MAI MARE CONCURS CARE S-A TINUT IN UCRAINA DENUMIT 
BATALIA VRAJITORILOR.
DIN TOATA LUMEA A FOST DESEMNATA A TREIA VRAJIOARE DIN LUME CA CEA MAI PUTERNICA SI A DEMOSTRAT LUMII INTREGI 
CA ESTE CEA MAI PUTERNICA DIN ROMANIA SI DIN SUD ESTUL EUROPEI 

IN VIDEOCLIPURILE DE MAI JOS VETI PUTEA VEDEA SI STEAGUL ROMANIEI CARE SE RIDICA IN SPATELE SINGUREI VRAJITOARE CARE A EXISTAT VREO DATA IN ROMANIA  

VRAJITOAREA RODICA GHEORGHE 


Celebra Tamaduitoare Vrajitoare - Rodica Gheorghe
- LIDERA INCONTESTABILA A VRAJITOARELOR DIN ROMANIA -

Persoanele cărora li se întâmplă lucruri inexplicabile cât şi cei care cred că i-a părăsit norocul, cei ce doresc sa  aduca persoana iubita inapoi , persoanele e doresc să-şi cunoască viitorul sau cred că au pro­bleme venite din farmece, cei cu boli fără leac, sa apeleze cu încrederea şi rezultatele vor fi garantate sută la sută.

Pot fi contactata zilnic la tel :

Orange  - 0744 751 183
Fix - 021 352 81 31
Cosmote - 0767 102 335

Zeii wicca
Al treilea aspect al Zeitei: Crone

Al treilea aspect al Zeitei: Crone


        Wicca este definita ca fiind o religie duoteista. Ea prezinta fortele creative ale Universului sub forma Zeului si Zeitei Supreme. Wiccanii invata sa cunoasca fetele Divinitatii, comuniind cu diferitele sale aspecte, pe care le numesc Zei si Zeite. Modul de a intelege divinitatea, face din wicca o credinta politeista, panteista si animista. Celebrarile wiccane sunt legate de ritmurile anotimpurilor si de faimoasa roata a anului, care cuprinde esenta si misterele paganismului.

        Zeita, Marea Mama este reprezentata sub trei aspecte principale: Maiden, Mother, Crone, adica: Fecioara, Mama si Inteleapta. Zeita e Una singura insa imbraca o multime de aspecte. 108 este numarul ei sacru si traditional se spune ca are 108 nume.

        Fecioara este asociata Lunii in crestere. Este creatoarea salbatica si independenta, Zeita a stelelor care trezeste dorinta si reprezinta tot ceea ce omul trebuie sa trezeasca in sine pentru a deveni intreg.

        Mama, Luna Plina, este Graalul, Geea, Caldarea si Cupa, purtand in Ea samanta Zeului care a fertilizat pamantul.

        Crone este Mama cea Intunecata, femeia inteleapta, cea care detine tainele vietii si ale mortii, cea care promite renasterea. Ea este mana ce invarte roata vietii, roata anotimpurilor. Ea ne arata cine suntem cu adevarat, caci ea ucide ceea ce noi credeam ca suntem.

        Zeul apare ca fiind dublu: Stapan al Luminii si Stapan al Mortii. Viata, moartea si renasterea Lui se inscriu in roata anului.

        In mitul wiccan, Zeita este eterna. Nu are nici inceput, nici sfarsit. Ea insasi este inceputul si sfarsitul. Zeul moare si renaste de fiecare data intr-o alta generatie, lasand locul sau, regenerand astfel pamantul.

        Una din cele mai putin cunoscute aspecte ale Zeitei este Crone, The Dark Mother. Numarul ei e 9, casa sa e intunericul, timpul sau este Luna Neagra.

        Povestea lui Crone incepe cu mii si mii de ani in urma, pe vremea cand Zeita cea Intunecata, personificare a Lunii Negre, era asociata cu compasiunea si intelegerea. Inteleapta si misterioasa, regatul ei era cel subteran, domeniul mortii. Moarte inseamna orice sfarsit, iar orice sfarsit lasa loc unui nou inceput. Astfel, Crone era venerata ca fiind cea care promite renasterea. Ea este cea care imparte dreptatea, cu iubire si compasiune.

        De-a lungul istoriei, rolul originar al Intunecatei Mame, ca zeita a mortii si renasterii, a fost uitat. In miturile patriarhale Ea devine infricosatoare si temuta. Aceasta schimbare trebuie sa fi inceput cam acum 3000 de ani i.e.n., cand au avut loc schimbari importante in modul de organizare a societatii si structurilor politice. Rolul tatalui incepe sa se accentueze, iar patriarhatul incepe sa se impuna. Zeii solari, ca Amen Ra, Apolo, Zeus sau alti zei ai Olimpului, incep sa castige importanta, primand asupra zeitelor Terrei si ale Lunii, ca Innana, Ishtar, Demetra, Artemis si altele.

        Din regine, zeitele devin sotii ale zeilor regi. Intr-o faza urmatoare, ele apar a fi obligate sa devina sotii ale zeilor si incetul cu incetul, ele isi pierd importanta, devenind doar mame si apoi fiice.

        Oamenii se indeparteaza tot mai mult de Zeita, personificata prin Luna, doamna a intunericului si celebrata noaptea. Ei uita ivataturile ei, si ca de orice lucru necunoscut, incep sa se teama de Ea. Omul se teme de necunoscut si de ceea ce nu poate intelege.

        Moartea si intunericul, desi naturale, incep sa inspire teama. Zeita, si mai ales ultimul din aspectele ei, asociat Lunii Negre, devine teribila si infricosatoarea Crone. Teama de necunoscut a oamenilor, teama de moarte care incepe sa caracterizeze popoarele, face ca tot ceea ce e legat de intuneric sa ia un sens negativ. Frica este atat de mare incat, pana si numele de Luna Neagra este schimbat in Luna Noua. Termenul de Luna Noua este asadar un termen apartinand epocii patriarhale, conceput sa inlocuiasca intunericul.

        Aceasta amprenta nefasta pe care teama de necunoscut adus-o asupra ultimului aspect al Zeitei, se reflecta si in magie. Desi preotesele Zeitei trebuie sa cunoasca toate cele trei fete ale Ei, in practica Artei Wicca se sfatuieste ca perioada de Dark Moon sa fie o perioada de odihna si repaus, perioada in care nu se fac ritualuri. Se pare ca acesta teama a amprentat si conceptele pagane, intr-o anumita masura.

        In perioada de Luna Neagra, Luna nu reflecta energiile solare, energii de tip masculin (yang), vom beneficia deci exclusiv de energii legate de astrul lunar si de energiile Terrei, care sunt energii foarte feminine (yin). Aspectul Crone al zeitei se afla la loc de cinste si, contrar celor ce se afirma, actele magice ce au loc in aceasta perioada sunt deosebit de puternice.

        Crone este o invatatoare sublima, este cea care ne invata misterele cele mai ascunse si ne dezvaluie comorile din adancul nostru, atunci cand o intelegem si o trezim in noi.

        Actele magice legate de acest aspect al Zeitei trebuie sa aiba loc cu doua sau trei zile inante de momentul Lunii Negre. Odata ajunsa in aceasta faza, Luna isi va incepe in curand faza de crestere, si nu se mai preteaza aceluiasi tip de ritualuri.

de Lady Rowenna
Comments
Comentariu nou
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."